Händelserik vecka!

Vi har lite att göra det närmaste. På fredag vaccineras pojkarna så blir inten körning i helgen. OCh tur är vel det då jag åker till stockholm! Sen nästa vecka så kommer hovslagaren och Julle ska få skor. HAr inte velat lägga på innan då jag inte haft så mcyket tid när jag jobbade så mycket. Nu jobbar jag "bara" 45% och spenderar betydligt mer tid med mina pojkar:)

Var ute och körde i helgen och tittar bakåt. Hmmm, Bamse är borta... Nu känner jag mina små rackare så jag vände Julle och travade glatt tillbaka en bit på vägen. OCh där står en nöjd Bamse och betar;) Jag har ju som regel att aldrig binda fast Bamse i vagnen OM något skulle hända. Så jag drar grimskaftet runt vagnen och sen sitter jga på det. Bara det att jag lyfte på benet och då gled grimskaftet ner. Tur man har så matglada ponnier haha.

Som det ser ut nu så kommer de gå kvar i Hjälmaryd tills mitten på September om vädret håller i sig!










Goa pojkar!

Snart är sommaren över och den har varit underbar för mina 2 små! Världens häsligaste sommarbete, torrt även under monsun regnet=). Vinskdydd, friskt vatten och träd. Vad mer kan de önska sig? (Förutom obehindrat med mat haha)

Hösten närmar sig men jag hoppas att jag kan ha kvar mina små hos svärföräldrarna september ut!

Igår blev det dressyr för Julle. Bamse hängde på bak som vanligt! Han gick riktigt fint i skitten och traven. I galoppen saknas styrkan att bära sig ännu. Men den kommer. Efter turen fick de beta lite gräs:) Finns ju inte så mycket i hagen, och svärfar tycker de svälter hehe;)



Fäller "lite" ;)
































Och båda var givetvis tvugna att bajsa precis innanför öppningen! MORR!!!





Stort Grattis

Till Julles ägare som har fått en "liten" dotter! En tjej på 4194 gr och 54 cm lång. Nu är de 2 vuxna och 2 barn i familjen:)

Jämförelse







Första körturen 18/6



Mitten på Juli




Nu ( Mitten på aug)




Nu börjar Julle komma i fin form! Fortfarande lite mage kvar men med mer träning så kommer han bli ruskigt snygg om 1-2 månader! B är lite svårare. För han tappar hullet så jäkla fort. Och även om han har en mage så är han ganska tunn över revbenen. Så där vill jag inte röra för mycket med maten!

Mysig runda!

Blev den gamla vanliga rundan idag igen:) Både hästar och kusk verkar uppskatta den. Blandat skog, åker, grus och väg. John red mer än halva rundan på Bamse och det blev en hel del trav. Av Bamses sadeltvång märks inget längre! Och han är åter den trygga ponny jag köpta. Kommer aldrig klippa honom vid sadelgjorden igen! Blir bara halsen om det kommer behövas! 

Sen fick han testa att köra Julle lite och det gillade han, men var svårt att styra hehe:) Vi var ute i över 1 timme.















Tänkte hälsa på hos en vän men hon låg och sussade efter nattens arbete:)





Här bor alla "stora" hästar och John tycker det är lika spännande som J & B att gå här!



När det var byte av häst kramade John om Bamse <3







Blivande kusk?=)









Baljan tvättas och nytt friskt vatten fylldes på!






Tyvärr hann vi inte mocka hagen men det tar jag i morgon:)

Fäller

Oj, oj, oj vad Julle fäller nu! Skulle kunna borsta på honom hur länge som helst! Och så blir han ljusare nu. Får se hur vit han blir när han fått sin vinterpäls haha. Igår blev det gos och borst ett bra tag! Idag mockning av hage och en körtur!





































Bamse och Sofia

Idag fick vi celebert besök! Det var inga mindre än Sofia med familj som hälsade på Bamse! Sofia är bamses förra ägare. Och hon har saknat honom mycket. Så idag kom de äntligen hit och hon fick rida och galoppera massor:) Och även en lite av bockning blev det;) Men den får fröken nästan ta på sig själ haha. Bamse är lite kittlig och Sofia la sig på magen på hans rygg och kliade honom på rumpan. Det uppskattade inte Bamse så han bockade av henne. Men det gick bara bra! Här kommer en hel del bilder från idag!































































RSS 2.0