Ops...

Inte hunnit med så mycket som jag ville:( Men en tur har de fått komma ut iaf!
























Byta namn?

Vad säger ni? Ska bloggen få byta namn? Och i så fall till vad? Den kommer ju handla om inte mindre än 3 st hästar (hoppas jag). Bamse, Julle och fölisen. Eller ska den få fortsätta heta bamze.blogg.se?

Foder


Det här med foder till de små är INTE lätt! Fudnerar redan nu på attd e ska få det bästa som finns! Även om de är små så ska man inte labba med maten. Därför tänkte jag troligtvis köra på PAVO i vinter. Har kikat på Pavo Nature´s Best. Och det känns som att det är ett väl sammansatt foder och genomtänkt. Dessa egenskaper finns i fodret:
  • Mycket lågt proteininnehåll
  • Havre fri
  • Låg sockerhalt(endast 2% )
  • Bra för fånghästar
  • Ett komplett müsli, som kan ges dagligen
  • Med tillsatta morotsbitar, smakligt och gott


 Känns helt enkelt som ett kanon foder! Men ännu är vintern inte här så vi avvaktar lite till. Ska se om jag hinner med en tur med pojkarna idag. Tror vi kör lite hederlig dressyrkörning, och inte bara bus hela tiden;) Och så ska jag tvätta och smörja upp alla läderdelar. Såg att Bamses träns inte var så fint:/ Frå se hur mycket jag hinner helt enkelt! Är bortrest i helgen så då blir det tyvärr inget gjort där alls! Finns det någon som vill köra Julle och ha Bamse på släp så hojta till! Dock måste du ha kunskap och kan fixa selning osv själv!


Inget besök

Lite fel i planeringen blev det och Bamse får inget besök på fredag:) Men väl en annan dag framöver!

Inte som jag tänkt

Attans, men det började ösregna när jag skulle ge mig av till hästarna, så jags tannade hemma med tvätten. Betydligt tråkigare, emn ett måste!

Idag ska busarna få sig en åktur! Och så får jag berätta att på fredag kommer Bamses förra ägare och hälsar på <3 Ska bli otroligt roligt att få träffa dem igen. Men gladast blri nog familjen:)

Sjukt mycket regn

Har det kommit och varje gång har vi utnyttjat det genom att köra i vatten. Och Julle är så duktigt! Är inga problem alls nu längre! Behöver bara morra lite så knatar han på;) I Fredags fick jag iaf nog och fickade till så de kunde gå in i skjulet jämte hagen. Där jag hade haft vagnen innan. Så nu står den i stora garaget istället! Så pojkarna kan nu gå in under tak, samvetet lättat om man säger så. Är ju nackdel när man inte har stall vid sommarbetet tyvärr. Har kört massor i helgen och igår fick busarna vila. Men idag är vi på det igen! Ska försöka hinna och köra i alla fall varannan dag. Hagen är nästan nerbetad så nu lär de inte bli tjockare i alla fall.

John han red en tur på Bamse när jag körde Julle. Men sen var det en kille som blev lite väl trött och han fick åka sen. Och tur var vel det för han somnade;)









Vatten träning!

En mycket bra sak när det har regnat är att det ligger mycket vatten på vägarna där jag kör. Och en ligger paralellt med åkern där jag tränar. Så i onsdags blev det ytterligare att pass med tempo och presision. Bamse hängde givetvis på där bak. Båda pojkarna har sina jäkla magar, men de är förhoppningsvis borta snart! För övrigt har de inte lagt på sig något hull, vilket är mycket positivt! Så jag är inte det minsta orolig för fång.

Någon som vet vart man kan få tag i ett skydd till bröstan? Helst i ett material som inte suger åt sig vatten/svett? Gärna i neoprene.







 

Maraton körning

Busade lite idga. Har slagit åkern och vid alla stenar sitter det stolpar. Så vagför inte utnyttja dem för lite maraton körning. Jäkla va Julle tyckte det va kul. Full fart på transportsträckorna och lugnare inne i "hinderna". Måste be Micke ta kort nästa gång:) Lånar en bild från google så länge!


När liten möter stor:)

 
Lånar bilden från Carina Eckerbom:)


RSS 2.0