Bilderna från longeringen

Nu har de kommit fram:)



























Busen då!

Passade på att longera B lite idag. Inget jag brukar göra då det sliter på hästen att springa på volt så mycket. Men med B kan man gå mer och på så sätt få en oval bana istället för rund. Han var duktig och lite busig:) Grymt stel i höger varv och inser att det kommer krävas mycket jobb innan han blir lika mjuk som i vänster! Svårt att fatta höger galopp men sen gick det:) Måste verkligen jobba honom mer nu!

Efterlyser någon som vill hjälpa till med att köra in honom! Givetvis betalar jag dig om du har meriter!

Får bli en bild så länge! Har mailat till mig själv men de bilderna har inte kommit fram;)


Hinner inte

Tiden har varit lite knapp i stallet sista månaden. Men Bamse får en välbehövlig vila! Har hållit igång honom en hel del innan. Ingen tömkörning eller ridning denna veckan! Får se om jag hinner med lite idag! Vädret har varit underbart och lille B har varit utan täcke på dagarna. Märks att han gillar det för han ligger mest ner och myser. Undebart att gå fram och gosa med honom då:)


Kewin rider!

I helgen var min syster med familj hos oss och då fick Kewin rida lite. B är jobbig just nu och väldigt billig! Är själv helt övertygad att det beror på att jag klippte honom. Helt annan häst skulle jag vilja påstå. Helt plötsligt så får han panik lätt och tycker inte om när man rör honom. Hoppas det blir bättre när pälsen växer ut igen! Klippte i all välmening men nu får han vila från ridning tills den vuxit ut lite mer! Blir att tömköra mer istället!





En pigg herre! Och som ni ser har jag fått tag på en ny sadelgjord till honom:) En likadan som den förra. Dvs Equi-Guard material, fast med hällor!

Lilla fölis!

Nu är det officiellt.

Vackra Malou fick i morse ett litet sto föl. 1 månad för tidigt och tyvärr överlevde det inte:(

Alla tankar till Jessi och Marita!




Vackra pojken!

Det blev en tung resa ner igår! Och väl framme möttes vi av en mycket trött och nedstämd Indi. Stod och vilade, hängandes med huvudet och kollade rakt in i väggen. Men så fort vi började klappa på honom och när Jessi kramade honom så hände något. Han vaknade till. Lyfte huvudet, spetsade öronen och kikade runt på oss och nosade. Än har han inte kastat in handduken! Kämpen Indi!!!





Älskade Indi!

Såret ovanför ögat kommer troligtvis från när han vaknade upp ur narkosen.

Oväntad resa

Indi, Indi, Indi! Det är dax att kämpa nu!!!!! I kväll åker jag, Jessi och en vän till för att hälsa på Indi. Han har blivit sämre och nu åker vi för att ge honom lite extra krafter!!


Dagen efter operationen

Och tyvärr är Indi sämre:( Det började igår med att han har väldigt hög hjärtfrekvens och puls. Samt feber. Detta kan vara vanligt efter en sådan omfattande operation. Men tyvärr så har han ett läckande blodkärl i magen. Och han fick inatt extra blod! Tackar de hästar med ägare som donerat detta. Vi hoppas att detta ska hjälpa och att blodkärlet sluter sig.

Nu håller vi ännu mer tummar för allas vår Prins!


Independence

Igår fick jag ett hemskt besked. Lille Indi ville inte resa sig i hagen och det var så illa att det blev färd tillHelsingborgs Djursjukhus. Väl där blev har inte bättre och sent på kvällen beslutades det att han skullebuköppnas. Så i natt opererades den svarte springaren! Operationen gick bra och han hade fått tarmvred och 3 m tunntarm togs bort. Nu väntar en osäker och lång konvalecent! Alla mina tankar är hos Jessi och hennes familj!

Uppdatering kommer så fort jag vet mer!

Älskade Indi!











Bilderna lånade från Jessi!

Fina täcken!

Älskar verkligen fleece täcket!







Och stalltäcket. Glömde som vanligt att "fromsy" för rumpan;) Så det skall göras sen och så ska bogspännet flyttas upp! Detta var ett 115 cm täcke och är nu ett 75 täcke!



Tyvärr passade inte täcket med hals:/ Det var jättelitet i bogen. Och Bamse har ju ganska kraftig hals/bog. Så det ska tillbaka alt säljas! Sen är jag fortfarande inne på att försöka få tag på en svängd brösta. Han har ju så dåligt läge i bogen, lågt ansatt hals. Så jag letar utanför sveriges gränser!

3 nya täcken!

Var på Ge-Kås igår och gissa om jag blev glatt förvånad när jag ser att de har täcken från strl 70 cm! Woho säger jag bara. 3 täcken med mig hem. 1 fleece täcke med läderspänne i bogen och fläta som svanssnöre, 1 regntäcke med helhals och så blev det ett stalltäcke i 115, som jag sydde om hon mamma igår kväll. Så 3 täcken för 500:-. Tycker det är väldigt billigt! Visst kvaliteén är inte som ett HorseWare, men det kommer hålla för Bamse. Han går ju ensam och det finns alltså inge hästar osm kan smaka på täckena;) Och så fick jag tag på en lädergrimma för 49:- Billligt och bra:)

Var på väg till stallet men kom på att Micke hade bilen. Så får vänta nån timme till!

Bamse för vagn

Jahopp. Frågan är ju om min darling är inkörd eller ej. Han gillade inte alls när skacklarna gick emot honom. Men å andra sidan så fick han fnatt av bara bakselen! Tror att han är extremt känslig nu när jag klippt honom. Så låter bli baksele och vagn tills pälsen vuxit ut lite!

Innan jag testade med vagnen så tog jag med mig bamse ut på en joggingtur! 3 km blev det. Trodde han skulle bli supertött. Men den lille rackaren knatade på så bra att jag slog mitt personbästa!!!! Ska se om jag inte hiner med en runda till i morgon kväll!



Bilderna från igår!

Nu kommer bilderna in. Fick inte in dem genom mobilen:/



Sötaste lilla rumpan! :)





Idag har jag skruvat ihop rockarden och ska ta med till stallet!

fining i hagen!

En bild får ni nu!

Ny klippt!

Nu är våren här och med det värme och pälsfällning. Och jisses vad jag avskyr all päls. Och med värmen så blir B varm. Så idag klippte jag bort det mesta. En pigg och glad ponny blev det och väldigt liten;) ut i skogen och tömkörde! Fick ett ryck och bockade järnet. Men tror det var stickande päls som irriterade honom. Tur att John ville cykla just idag! Har jätte fina bilder men bloggar från mobilen. Så ska se om jag kan få in dem!

Nya täcken

Igår tog jag fram symaskin och knåpade ihop ett fleecetäcke och ett utetäcke till Bamse! Fleecetäcken kommer ner mer på honom när han inte har 10 cm päls;) OCh utetäcket är inte klart ännu!





Idag skiner solen helt underbart och jag funderar på att ta en joggingtur med Bamse. Så får han röra på sig lite mer:) Så fort jag fått klart täckena så åker klippmaskinen fram igen! Det börjar bli varmt för den lille killen med all päls.

Sy täcken

Nu åker jag strax ut till min mamma för att slakta lite gamöa täcken och ge Bamse lite nya! Ska bli super roligt :) har mängder med gamla täcken nämligen! Får se vad det blir för något till honom;)

RSS 2.0