Hej då tjejen

Idag åkte min stora häst. Så Bamze fick bara stå och kika på;)





Och så har rockarden anlänt:)



Sy om schabraken

Fick ett jättebra tips från en läsare! Att man helt enkelt sprätter upp ryggsömmen. Det borde ju vara det lättaste? Eller iaf det som bli snyggast. Men tyvärr är ju de flesta även för långa.... Hmmm tål att funderas på! Har i dag 2 st schabrak i strl shettis. Det blå och det med röda hjärtan på. Och som ni ser är ju även de för stora:(

Bara Bamse





Har ett litet problem när jag spänner sadelgjorden. All jäkla päls fastnar ju i spännerna. Skit jobbigt att spänna! Hur gör ni som har ludna hästar?

Rida i mörkret!

Hann bli lite mörkt innan vi kom iväg till stallet men det funkade ändå! Tyvärr har det trillat lite träd över vägen så det fick bli paddocken.

Mamma hämtar lina i sadelkammaren. Snälla pojkar väntar utanför;)















Slut för idag! Måste komma ihåg att ringa hovslafare och veterinär också!

Uteritt med Vagn

Självklart så blev det en ridtur idag också! Jag jobbar i helgen och pappa lär nog inte ta med barnen till stallet;) Så bäst att han får röra lite på sig! Lika snäll som vanligt och dessutom med fina flätan.

Kratsar hovarna!





Mini:)














Och HUR ska jag göra när jag syr om detta??


Jag älskar min Bamse!

Johns egna ord när han red igår! Det värmer så i hjärtat. Lyckades få det på film, men ni får lyssna noga då han säger det precis i början på klippet!

Igår red har ut för första gången och vi mötte postbilen inte mer än 2 gånger! Och givetvis så var det bådebarvagn och hund med;) Och Bamse bara knatar på. Lite trav blev det också;)











Vilken hjälm ska ha få?

Jo han ska få en lättviktshjälm från CASCO!


Säkerhetsväst köpes

Önskar köpa en säkerhetsväst passande 2½ åring. 

Mått:

Bröst: 54 cm
Midja: 54 cm
Axel-Midja: 25 cm
Midja-Axel-Midja: 50 cm

Globus Rockard

Finns ju inte så mycket att välja på om man inte vill lägga multum på utrustningen:/ Nu får det vara klart ett tag framöver! Ny rockard beställd och på väg hit!


Ny sadel??

Kikade lite efter en mindre sadel till Bamse. Tycker att den han har nu är för lång:/ Han har en 12" nu och jag såg till min glädje att Börjes har en 10" ! Vilket är ca 5 cm mindre. Tål att funderas på! Ska mäta exakt hur lång hans sadel är på torsdag.


Rugguggla!

Så fort jag fått hem sakerna så blir det nog lite mindre päls på Bamse;) Lill husse tycker han är helt underbar och sprang ut ur bilen till hagen! Då vet man att man valde rätt ponny!





Idag fick Bamse "vila". Ingen ridning utan bara massa pussar och en och annan morot tror jag minsann slank ner;) Men på torsdag så ska jag tömköra honom lite och på fredag så rider nog John! Älskar denna underbara häst!

Shoppat!

Självklaret kan jag inte låta bli att shoppa lite till Bamse;) Så idag klickade jag hem detta:






En sele i strl mini-mini shettis, ett schabrak i strl shettis och ett täcke i strl 72! Får hoppas han inte drunknar i sakerna! Har lite gamla täcken hemma som jag tänkte sy om så de passar honom. Har både fleece och ylle liggandes. Har änen några schabrak som ska få sätta sitt liv till;) 

Jag beställde från CF Hästshop!

Dag 2

Och Bamse är lika lugn som igår. Trots att T står och skvätter på andra sidan staketet;) John har ridit och idag följde även pappa med!













Film kommer sen;)

Välkommen Bamse!


Sent i natt, strax innan nya dygnet började så var vi äntligen hemma med denna juvel. Bamse heter han och är en hingst född 2004. En liten miniatyr ponny!  John red premiär turen idag och har både travat och gått bommar. Något han aldrig tidigare gjort, John alltså. Trots att Bamse är hingst så är han fruktansvärt lugn, även när Tähti nu brunstar för fullt! Gnäggar lite då och då men full fokus på det vi gör. Lyfter snällt på hovarna och John kan borsta honom överallt. Supersnäll att lasta och köra. Och även med sadel och träns och allt annat. Har bara träffat en så liten ponny som varit så trygg innan. Och det är kära Erica! En mycket fin shettlandsponny som nu bor på Gotland. 

Namn: Bamse
Född: 28-06-04
U: Minibo Lilja
Ue: Billas Charad
E: Tim
EE: Adonis
Höjd: 73,2 cm
Färg: Black
Kön: Hingst





Första mötet!























Ute!











Första ridturen




























Och till sist en liten film;)

Lovar på ny bildbomb i morgon;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0