Mys i solen!

Mockning av hage stod på schemat idag:) På fredag kommer det ett sto till stallet. Så måste ju vara fint i hagem då hehe;) Tycker han ser ut som en islandshäst hehe.






Vilat

Har blivit klite mer vila denna veckan. Men nästa vecka kör vi på igen och han ska få följa med mig ut och springa iaf 2 dagar i veckan:) Så får han röra på sig lite mer!

På besök i stan!

Var lite busig i torsdags när Bamse skulle vaccineras:) Lastade med hö, träns, sadel, hjälm, säkerhetsväst och täcken i transporten. Så efter vaccinationen så sadlade jag honom och så begav vi oss till Johns dagis! Gissa om det var stora ögon när jag passerade på övergångsställerna med barnvagn och häst bakom mig! Lille B knatade på som det var en runda i skoge, helt cool! Och passerade en skola, och massor av ungar kom springande i full fart och hängde över staketet och klappade! Bästa Bamse stod och njöt:). Och broar, byggplatser, tunnlar, lastbilar, bilar osv osv. Och gissa om lyckan var stor när jag kom till Johns dagis. En stolt John kom springandes och vi red en extra runda för att mata ankorna!

Sen fick han gå och beta i trädgården några timmar innan vi körde hem honom igen! Helt underbart att se hundar, barn och häst leka tillsammans! Älskade lilla häst!

På väg!



Hos veterinären



Gå genom bostads området!



Gå över träbro





"Hemma"







Fika



En jätte rolig dag och John frågade om vi inte kunde hämta Bamse i fredags oxå:) Får se om han får komma och beta i trädgården fler gånger! Idag blir det vila för busen!

Liten trött Bamse!

Bestämde mig för att ta en joggingtur med honom igen:) Lille killen är full av vårkänslor och pigg som attan! Så den första kilometern drog han på bra, 2:a, lite mindre, 3:dje inget alls och den sista 1.5 km så travade han på akom mig;) Om ni räknat ihop fick ni det till 4.5 km. Och han var bra trött! Ska försöka få loss att han få följa med iaf 1-2 dgr/veckan! Dock springer jag ju nästan det dubbla nu förtiden:/ Och det orkar inte han i ett svep.

I morgon ska han vaccineras, så ingen mer joggingtur denna veckan:)

Skador

Ja den lille busen fick sina 2 första "skador" hos mig idag! Den lille busen bet sig i tungan när jag jobbade honom i paddocken. Så blev bara ett kort pass. Inget allvarligt, men det blödde ändå:/ Och så hoppas jag att jag hittat orsaken till att han börjat hata svanskappan! Han får nämligen skav av den:( Några bilder blev det från idag, då han fick testa att vara inspänd första gånen. Tog ett tag sen fattade han att "tygeln" gav efter om han slappnade av. Dock gled den ner så fick höja den efter några varv. Bara några få bilder pga jag avbröt när han bet sig i tungan! Sen fick han bara springa fritt!


Flätad och fin var man idag:)

Tränar med linor på rumpan












Han jobbade på på ett helt annat sätt när han kom ner sig! Så det ska vi absolut köra på nästa gång! Jag är en människa som är "anti" longering. Men i B:s fall så vill jag få honom att "lita" på selen igen. Och vill då att han ska kunna "springa runt", utan att jag hänger i tömmarna! Nästa gång blir det bommar, och vi går även mycket på rakt spår, trots att jag har honom i longerlinan!

RSS 2.0