Harvat paddocken

Idag satte jag B framför harven. Ingen tvekan att den hästen är körd! Drog och slet för glatta livet:) Tyvärr är harven för stor och tung:( Så vi körde i par jag och Bamse. Orkade bara 3 varv.

Provisoriskt med longerlina i bröstan och genom öglorna på däcklet (därav dras bröstan upp på bilderna! Allt för att jag skulle kunna "koppla" bort honom fort om det skulle behövas!




Tömkörning och bilder

Underbart väder +10 i solen och nästan all snö borta. Självklart måste man åka till stallet då! Ingen ridning för Johns del. Han har feber och är inte riktigt kry:/

Slask i paddocken och kämpigt så vi tog en tur på vägen sen! 3 hundar, 1 barnvagn med barn i, en mormor och en son som sprang runt. Snacka om att hästen är sten cool!









Häst-träning med Diezel (Blev sparkad av min förra häst och är häst rädd).













I morgon blir det troligtvis vila för lill killen!

Tömkörning

Tömkörde B idag och har var så fin! Önskar att han ta stöd mer på bettet. Men ska kolla honom i munnen i påsk. Och är det något så får han åka till klinik. Ska även försöka hitta ett rakt bett till honom. Så man kan variera lite. Behöver dessutom ett bett till tränset och ett till huvudlaget. Dvs det träns jag använder när jag kör.

Funderar fortfarande på om jag ska behålla eller sälja selen:/ Testade tränset idag. Det passar men skygglapparna hamnar på helt fel ställe:/ Känns som ett hopplöst fall och nu måste jag alltså köpa nytt träns också! Suck, att det aldrig ska ta slut! I morgon ska jag se om inte John vill rida lite. Dock is och slask i paddocken. Så får se hur jag ska lösa det. Är inte så glad i att Bamse halkar rundor med honom på ryggen. Onödiga risker som vi inte behöver ta!

Fotomodellen

Lycke och Domme var ute i stallet. Och då blev det foton på Bamse. Tackar så jätte mycket tjejer <3













Bilderna är tagna av Lycke.

Vaccinationen avklarad!

Och med den så kikade vi på B:s öga. Vill göra något åt det om det går! Tur man har en kompis som läser till veterinär! Så lovade att ta lite bättre bilder så hon kan fråga en ögonspecialist om råd! Hoppas det går göra något!!! Lite bilder från vår resa på 10 min:)


Ska färsöka "snickra" ihop en vägg till honom att ha framför. Men just nu får lastpall funka vid så här korta resor!





Hemma igen!





Veterinären tyckte för övrigt att det var en super trevlig liten hingst. Dessutom en snygg en med ovanlig färg! På plats fanns redan 1 sto och 1 hingst. Och i dörren mötte vi en häst till. Och B sa inte ett ord. Först när han var lastad igen, så gnäggade han 1 gång! Helt klart nöjd med han temperament så här långt.

Bamses öga

Bamse har en skada på sitt öga efter en spark. Tyvärr sydde ej behandlande vet och han går nu med ett konstant rinnande öga. Jag vill göra något åt detta!!!! Vad tyror ni? Går det? Skadan skulle sytts direkt!






Ingen motion

Har varit riktigt dålig på att sysselsätta lille B. Men jag tycker inte det är rätt mot varken häst eller barn att vara ute i -10 grader:/ Å nej jag menar inte att J ska rida;) Men måste ha med P i vagnen på dagarna. B är givetvis ute i hagen som vanligt, men alltså inte jobbad med något. Men snart blir det andra bullar! I morgon ska vi ut och åka en runda! Ska bara vaccineras men jag valde att köra för att han ska få komma ut lite och se annat än gården! Så idag har jag satt fast en lastpall för att lillkillen ska ha något att luta sig mot vid inbromsningarna. Måste fixa något permanent se:/ Eller något jag kan ta bort när de stora hästarna åker. Tips någon? Trailen är en Star Trailer Diamant, Frontutlastare, sadelkammare och hel palstvägg. Extra bred och extra hög alltså! Ja svårt med de små!

Fick dessutom en kommentar om att någon tyckte jag skulle banta B. Nja, det kan jag inte hålla med om. Jo visst har han en mage, men för mig så är det orimligt att banta en häst som bara får 3 kg hö om dagen. Kan ju inte gärna svälta honom. Däremot så ska han få betydligt mer motion. Men pga snön så har jag valt att ej börja köra honom. För det första måste jag åka till en person som kan passa in sele och vagn på honom. Sen måste snön försvinna så jag har någonstans att köra;) Har dock lekt med tanken att sätta mig i en pulka bakom honom hehe. Tror jag ska testa det innan snön försvinner! Vet bara inte hur man ska göra när det är draglinor... Tips någon?

Här kommer iaf lite bilder på den tjocka Bamse <3 Ni ser ju de hemska fett valkarna;)










-20

Inatt har det varit super kallt. -20 grader visade termometern. Brr. Och även igår var det ruskigt kallt. -13 stod mätaren på kl 11 på fm igår!








RSS 2.0