Mera mat

Killarna är lite runda, men maten är slut i den delen de går. Så nu får de går varannan dag i hela hagen. Magarna är det minsta problemet så länge de inte lägger på sig fett på resten av kroppen. Igår blev det en körtur med min mor. OCh hon tyckte det var jätteroligt och fick testa att köra! Körde förbi Carina där det hölls dressyr kurs, de Stora hästarna blev minst sagt förvånade.

Idag fyller Julle 7 år och det firar vi med lite gotti och ett dressyr pass!








En tur med pojkarna

Dagen skuggas av det tråkiga besken ni kan läsa om nedanför. Tog med mina pojkar ut på en tur och John fick följa med. Pojkarna uppförde sig exemplarisk! Red förbi en del hästar och mötte häst och folk i skogen. Duktiga är de. I morgon ska de få lite mer gräs att äta. De har betat helt rent där de går nu!


Älskade Indi


Fick tidigare idag beskedet om att vår älskade Indi fått somna in:( Är fortfarande chockad och kan inte förstå att han inte finns här längre! Vi som skulle rida ut tillsammans idag.  Jag och Jessi. Indi och Aragorn...

Det som hände var att han fick ett återfall av kolik/tarmvred och Jessi tvingades ta det svåraste beslut man kan ta som hästägare! En stor eloge till henne och en stor kram som jag aldrig kommer släppa. Tårarna har inte runnit så mycket idag. Jobb och familj har tagit all min tid. Men jag vet attd ekommer. Där i mörkret, i duschen. När ensamheten smyger sig på.

Jessi och Indi fick 8 underbara år tillsammans. Hon fanns där när han kom och hon fanns där när han vandrade vidare. Älskde Indi. Du tog en bit av mitt hjärta med dig och jag gav den med glädje! Alla dina påhitt. Kommer så väl ihåg när vi skulle lasta dig, jag och Jessi. Vi stod en hel dag, vi till och med åt på rampen till trailen och till slut. När vi satt där, ja då gick du bara rakt förbi oss och in;) Indi din rackare! Eller när du rymde heeeeela sommaren lång. Jisses vad din matte jagade dig. 

Men så fanns det de där dagarna så man höll på att spricka av stolthet. De dagarna då du viftade med dina vacka ben, böjde på din ståtliga hals och slog oss med häpnad. Du var född till en stjärna och du skulle nått toppen ihop med Jessi! Man ska sikta högt heter det. Tyvärr siktade du för högt och finns nu hos stjärnorna! Det kommer vara otroligt svårt att leva utan dig. Att se något så vackert växa upp och sedan tas ifrån en på bara några sekunder är hemskt.

Indi du finns alltid hos oss! Idag när jag var ute och körde, kan jag svära på att du sprang där jämte oss!

Jessi... Min älskade vän
, sorgen är svår och kommer aldrig försvinna. Men den kommer bli lättare med tiden. Jag lovar dig! När du är redo så finna jag här för dig. Om det är i morgon eller om flera år. Det spelar ingen roll! Jag vet att det kommer en dag då du behöver prata, kanske en axel att gråta mot. Då finns jag här för dig. Dag som natt. Ord kan inte beskriva hur ledsen jag är, hur mycket jag vill hjälpa dig. Men jag vet att du behöver tid. Och det är det enda jag kan ge dig. Jag kan inte ge dig Indi tillbaka, men jag kan hjälpa dig att minnas. 

Älskar dig gumman!



Regn och rusk:/

Sämre start hos oss kan inte Julle få! Har i princip regnat hela tiden:( Nåja idag gav vi oss ut på en tur igen och han var pigg och framåt! Öm i hovarna på grus, så ska få bli lite skor som sagt. Men tyvärr har hovslagaren semester just nu. Så får vänta 1-2 veckor till. Blev i alla fall en tur på ca 60 min, i alla 3 gångarterna. Bamse fick stanna i hagen och det gjorde han så snällt så:)

Tillbaka från turen fick pojkarna på sig varma och goa täcken. Dock fick de byta täcken då de satt mycket bättre på den andre! Ibland ska man ha tur när man packar ner täckena;) Och hagen har de betat ner bra. Ingen av dem har betesreducerarna på sig men båda är jättefina i magarna och de är inte tjockare nu än var de var i torsdags! Får ½ paket jäst varannan dag och det håller de små magarna i bra form.











Nerbetad hage:)


Betessläpp!

Nu är det gjort och de är så lyckliga! Att komma från en helt nerbetad hage till en där gräset når över ryggen (i alla fall på Bamse). Ja de är lyckliga små ponnier:)

Vägen dit gick jättebra, det är ca 6 km från stallet coh jag valde att köra Julle med vagn och Bamse traskade på bakom. Super duktiga killar. Gick förbi en hel del hästar som sprang och busade, men de höll sig på mattan. Sa till Bamse en gång då han hingstade upp sig. Sen gick det bara bra. Det kom bilar med släp, mopeder, och fartdårar. Inget bekommer dessa 2 grabbar! Funderar seriöst på att fråga om de inte kan få gå med i karnevalen och representera Ljungby Ridklubb...

Väl framme blev vi välkommnade av 2 hundar och givetvis John, Philip, farmor och farfar. Stort välkommnande och John fick för första gången åka häst och vagn:) Fast bäst var ändå att Bamse och farfar finns på samma ställe hehe. Lite bilder blir det även här och för att lugna de oroliga personerna där ute. Så har de små ponnierna sina betesreducerare på sig nu:) Eller Julle har, för Bamses har tyvärr inte kommit ännu:/ Men är inte rädd för att han ska få fång eller kolik. Han har nämligen gått på kraftigare beten än så här! Däremot så ska han få en så att han inte blir för fet!

I morgon är det jobb dag för min del, men jag ska försöka få med mig hela familjen ut på kvällen. Båda pojkarna lär behöva röra på sig lite hehe.
















Tur med fika

Igår tog jag med jobbet till stallet! Jobbar som personlig assistent och tjejen jag jobbar med fick följa med. Vi hade 3 underbara timmar tillsammans i stallet. Vi körde Julle ut till Bräkentorps grillplats. Där selade vi av och fikade medens han betade. Underbara ponny!

Idag tar jag båda pojkarna, den ena före vagnen och den andra efter. För idag ska jag köra dem till sommarbetet! De kommer bli alldeles saliga! Jag har beställt hem en betesreducerare till Bamse. Så de kommer få beta och springa lite fritt först, men sen åker deras "munkorgar" på:) Vill inte de ska bli dåliga:/ Ska även in på granngården och köpa på mig lite foderjäst som ska hålla deras magar i bra kondition. Mycket gräs får bådas magar att bli oroliga och de blir lösa i dem. Inte kul alls. Så det ska vi förebygga:) får se om lille John ska rida idag. Nu får Bamse konkurrans, de ska nämligen stå hemma hos farmor och farfar.

Och så måste jag boka en tid för hovslagaren! Blir att sko ligge Julle då jag kommer köra så mycket och märker att han tycker det är jobbigt på grusvägarna (Har mycket grus och astfalt.) Så det ska jag ordna idag! Och Bamse ska få sina små fötter trimmade:) Lovar komma med en bildbomb efter dagens bravader!

Ny hjälm!

Nu äntligen har jag fått tummen ur att köpa en ny hjälm till John. Han kan ju inte ha min hela tiden;) Valet föll på den lite dyrare märkeshjälmen från Lami-Cell. Så vad tycker ni, är det rätt storlek? HAde ju bestämmt mig för en Casco barnhjälm, men velar just pga det är mönster på den:/





Den är i strl S (51-54). Och sitter bra, men den glappar liiite. Men går inte jämföra med den han haft innan. Spänner man ått den så sitter den ju där utan problem! John gillar den:) Och han talar om vad han tycker haha.

Motionerat B+J

Fick bli en tur idag oxå. Svärandes på lille B som absolut INTE skulle gå bakom vagnen. Tji fick han när han stötte till hjulet och fick panik. Rusade iväg och jag mitt nöt försökte hålla kvar honom:/ Bränn märken i hela handen:( AJ! Jaja han stannade iaf efter 10 m och jag gick och hämtade honom. Julle bara stod och tittade på honom. Cool häst den där. Tillbaka igen och nu verkade han fatta att man ska gå BAKOM vagnen och inte jämte. Rundan flöt på jättebra och båda skötte sig exemplariskt! Efteråt stor de och gosade i stallet medens jag plockade in selen. De har verkligen funnit varandra! På torsdag ska de till sommarbetet.









Försökte ta kort på hästarna på avstånd, funkade så där:)





Gos!!!





Älskar dessa 2 pojkar <3

Premiär turen

Igår gav jag mig ut på en premiär tur med Julle! Så härlig häst att köra. Blev mest skritt coh trav men även lite galopp. Igår fick B stanna hemma, men tanken är att han ska få följa med. Men vill lära känna Julle innan jag tar med mig honom. Blev en runda på ca 60 min. Och som tur var så hade det regnat ,mycket på natten så Julle fick träna på att gå igenom vatten. Något han hatar;)



Vatten;)







Strax hemma. Kan tala om att de stora hästarna fick spelet när vi kom;)





Och en liten film!



Sommarhagen är klar!

Mellan skurar och mygg-attacker så blev den klar:) Är så nöjd!!! 







Hagen är gjord så att jag delar av den nu i början, så att det inte blir så mycket gräs för pojkarna. Räknar med att de går i hela om ca 1½-2 månader. Hela hagen sträcker sig längst ner till "skogen". En avgränsning är satt i mitten.



Nu är han här!

Och resan har gått jättebra. Och likaså ihopsläppet. En spark fick Bamse för han var lite väl på. Och nu går de och betar ihop, med ett och annat tjut:) Idag har Bamse visat att han är hingst iaf haha. Strax ska vi iväg och staka ut hage, för i morgon ska den göras! (Hann inte med det innan).

































Som ni ser så skiljer det endel i storlek på pojkarna:) Hela 25 cm!  Och inga flachiga bilder när de sprionger, för sånt gör inte shettisar haha:) Nu dax å staka hagge!

Nu är det bestämt!

I morgon hämtar jag en kompis till Bamse <3 Och min framtida körhäst! Han heter Petros-Julle, kallas Julle. Han är 7 år och södskimmelskäck till färgen. Ca 97 cm i mkh och alltså större än Bamse. Julle är en rutinerad och van körponny. Tror att detta kommer bli riktigt bra. Med Julle medföljer givetvis all utrustning. Och det är jag så glad för. Han är en Valack:)

Här kommer en bild som hans ägare har tagit!


Jag vill rida själv!

Jag har ett litet problem;) Och det är att unge herr John ska minsann rida själv. Han är en stor kille som rider utan ledare i skritten. Och nu börjar han komma på hur man ska svänga. Stanna och skritta igång gick jättebra idag. *Stolt mamma* Så var dte extra spännande då jag tog fram hinder till dem:) De hoppade säkert 20 cm! Vilket är ovanför Bamses knä hehe. Mina duktiga killar!


I väntan på att "banan" byggs.



Uteritt












Nya Jan Brink?

Bllir så glad åt Johns skull när han får så många fina ord och kommentarer <3 Det värmer i mitt mamam hjärta ska ni veta!

Speciellt tack Marita för dessa fina ord:

Vilket stiligt ekipage och vilken sits han har :) kommer bli nästa brink, du får nog inte ha din nya häst ifred om 10 år :)


Fortsätter lille J som han gör idag så kan det nog finnas sanning i det du skrivit! Och vi kan ju hoppas på det. Men just nu så leker vi mest på hästryggen, och än så länge älskar han det!


Holmens Uffe

Namn: Holmens Uffe
Född: 20**-**-**
Kön: Valack
Färg: Brunblack
Mkh: ** cm







Lill-Stig

Namn: Lill-stig
Född: 2006-**-**
Kön: Hingst
Färg: Rödblack
Mkh: ** cm




Filmer!!!

Nu har jag lagt upp några filmer:) Tyvärr tänkte jag inte på att man inte kan vända på kameran, så ni får vända på skärmen;)






J & B

Var och kikade på en jätte trevlig ponny igår! Skriver inte något namn eller så mycket om honom i utseendet. Men en otroligt trevlig individ, säker framför vagn, välskött och helt perfekt! Så nu håller vi tummarna att ägaren känner att hon vill låna ut denna juvel till mig och Bamse <3.

Idag har jag gjort Bamses hage större och det uppskattades:) Han äter som en hel häst och nu blir det mindre trimmning för stallägaren! Konstigt dock att trots att han går på magert bete mesta tiden så tycks magen växa. Dax att motionera honom lite mer tror jag! Och så hoppas jag att han får en kompis snart så jag kan göra en riktig sommarhage! Annars får jag fjäska och se om jag inte kan få släppa honom ute i Torpa:)





Jag gillar Bamse

Det är vad John säger ungefär var 5:e minut när han rider. Och kan nog påstå att det är ömsesidig kärlek mellan de två <3. Här är litye bilder från dagens tur. Då han även fick träna på att rida själv. Stanna och starta var träningen idag. Styra är fortfarande lite svårt då han gärna använder båda händerna;) De är så duktiga mina små pojkar!

Borstar



Johns utsikt!







Ute i skogen



Jobbar lite "i form"





Rider själv för första gången i skogen!







Glad kille:)







Lyckligaste killen i stan!



Bästa ponnyn i världen!





Ska försöka få upp lite filmer under veckan:) Så håll utkik!

RSS 2.0